Panikangst

“Jeg var pludselig begyndt at lide af panikangst. Jeg havde tanker, der gik i retning af dødsangst, angst for at være alene, angst for at handle hvor der var mange mennesker, angst for sygdom, angst for mange forskellige ting. Set i bakspejlet var det i bund og grund angst for livet. Hvad bringer livet mig ? Slår jeg til ? Hvem er jeg ? Hvem var jeg før – og var der i det hele taget et før ? Og sidst men ikke mindst: Hvad/hvem bliver jeg til – og på hvilken måde ?

I den angstfyldte periode søgte jeg hjælp ved en psykiater – hvilket gav mig et gavnligt skub i retning af at foretage mig de – for andre mennesker – almindelige ting, som jeg var bange for kunne udløse en frygtelig oplevelse, men stadig manglede jeg “noget”, så jeg kontaktede en NLP-terapeut, som forklarede, at som jeg beskrev min tilstand ville hun tro, at jeg stod meget tæt på en stor forandring/gennembrud i mit liv, og at jeg ikke skulle blive bange, hvis jeg pludselig fik en speciel oplevelse. Der gik et halvt års tid fra mit besøg ved NLP-terapeuten og til den omtalte specielle oplevelse fandt sted.

Jeg lå en nat og sov. Pludselig vågnede jeg og var lysvågen. Jeg vendte og drejede mig et stykke tid og hørte så pludselig en ubeskrivelig dyb, rungende høj lyd – men kun i mit venstre øre. I første omgang overvejede jeg, om jeg var begyndt at lide af tinetus, men som lyden blev højere og mere og mere intens blev min krop løftet op fra sengen, således at mit hoved rørte ved hovedpuden og resten af kroppen stod lodret. Jeg kunne se situationen ligesom fra oven – og det område kroppen plejede at være i blev fyldt med et meget stærkt lys. Nu blev jeg spurgt på en måde som var hverken ord eller tanker: “Vil du have nedsat din karma ?” Hertil svarede jeg: “Nej”. Så blev jeg spurgt: “Vil du give slip på din angst ?” Hertil svarede jeg: “Ja”.

Selv om NLP-terapeuten havde sagt, at jeg ikke skulle blive bange, blev jeg det – og hvad griber man til i sådan en uforklarlig og underlig situation ? Jeg bad Fader Vor – den ene gang efter den anden, og pludselig holdt lyden op og jeg var tilbage hvor jeg startede. Det var så underlig en oplevelse, at jeg overvejede næste morgen om jeg bare havde drømt, men nej, jeg havde oplevet det. Samtidig kunne jeg ikke rigtig få mig selv til at snakke med nogen om det, fordi jeg var bange for at blive sat i bås som sådan en småskør kvinde – så jeg ringede og snakkede med NLP-terapeuten om det, og det var dejligt at fortælle det til en ligestillet.

Efter oplevelsen har mit liv taget en radikal forandring. Jeg har altid drømt om at kunne komme til at være selvstændig, og derigennem hjælpe andre – det har flasket sig fuldstændig problemfrit. Det har ikke været mig, der har opsøgt løsninger, løsningerne er kommet til mig. Mit syn på mine forældre har forandret sig – egentlig kan man sige, at jeg i en alder af 34 år først nu er kommet i puberteten – og mit syn på livet har ændret sig – det ændrer sig stadig, og inderst inde ved jeg at min oplevelse den nat ikke bliver min sidste – der kommer flere, men først når jeg er klar til at modtage og forstå.”